Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 12, 2008

Μπουσουλιστήρια 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!

Οι δημοσιογραφικές επιτυχίες συνεχίζονται!

Οι πράκτορες μας στην Τήνο μας ενημερώσανε ότι Η Παναγία της Τήνου σκέφτεται για τον προσεχή Αύγουστο να διοργανώσει Αγώνες Μπουσουλίματος στο νησί!


Η ιδέα είναι απλή: Θα βάζουν τις θεοσεβούμενες στους διαδρόμους και από δίπλα ένας παπάς με το πιστόλι θα δίνει το πρόσταγμα: Λάβατε θέσεις, έτοιμες, πυρ!

Η πρώτη που θα φτάνει στην εκκλησία και θα κόβει το νήμα θα κερδίζει ένα ακόμα τάμα δωρεάν.
Η δεύτερη θα παίρνει σειρά πρώτη προτεραιότητας στην υλοποίηση του θαύματος που αιτείται.
Η τρίτη θα απαλλάσσεται των οικονομικών της υποχρεώσεων της απέναντι στην Παναγία.

Εννοείται ότι όλες θα παίρνουνε εύφημο μνεία και δίπλωμα συμμετοχής για να το αναρτήσουν στο σπίτι τους, δίπλα στο καντηλάκι και τα άγια εικονίσματα τους.

Όπως είναι φυσικό, για την συμμετοχή στους αγώνες, θα πρέπει να πληρώσουν κάτι συμβολικό (ας πούμε 100 ευρώ), τιμής ένεκεν, για τα έξοδα της εκκλησίας.

Κατά μήκος του διαδρόμου οπαδοί θα ενθαρρύνουν τους μπουσουλητές και θα ζητωκραυγάζουν συνθήματα όπως “Λίτσα γερά, το θαύμα είναι κοντά”, “Τούλα μπορείς, μπορείς να προκριθείς”, “Ooo, Ααα, μπουσούλα και το πήραμε το τάμα το εξτρά” και άλλα πολλά.


Όλα αυτά θα ωθήσουν σύντομα στην δημιουργία μιας ολόκληρης νέας αγοράς ντόπινγκ πιστών. Γριές θα στήνουν τους πάγκους τους πίσω απ’ την γραμμή έναρξης και θα πουλάνε δυναμωτικά μαντζούνια αλλά γρήγορα θα αποκτήσουν ανταγωνισμό από τον Τζέκο και τον Ιακώβου, που θα δούνε μια νέα επιχειρηματική ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα προπονητικά τους ταλέντα.

Μια υπόθεση ταυτόχρονου φίνις δυο θεούσων θα απασχολήσει έντονα το Εκκλησιαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει να εγκατασταθεί φώτοφίνις για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Εν τω μεταξύ, οι εικόνες της τηλεόρασης με τις θεούσες να κάνουν μπουσουλοσπρίντ και τους οπαδούς να κρέμονται στα κάγκελα και να φωνάζουν επάνω απ’ τα κεφάλια τους θα προκαλέσουν σάλο στους κύκλους των διανοούμενων οι οποίοι θα σταματήσουν για μια στιγμή να κάνουν κύκλους προκειμένου να καταδικάσουν το φαινόμενο εμπορευματοποίησης την θρησκείας και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στο ανέμελο μπουσούλημα. Τα τηλεπαράθυρα θα γεμίσουν μπουσουλητές και αντιμπουσουλητές οι οποίοι θα υπερασπίζονται με πάθος τις απόψεις τους με επιχειρήματα όπως “και ποιος είσαι εσύ ρε που θα μας πεις πως να μπουσουλάμε;” και “εγώ ποιος είμαι ρε; ξέρεις ποιος είμαι ‘γω ρε;” ενώ πιο πολιτισμένοι σχολιαστές θα λένε “παρακαλώ, κύριοι, παρακαλώ”.

Όπως είναι φυσικό, με το που ακούσει η ΔΟΕ για ντόπινγκ, θα ενδιαφερθεί να εντάξει το νέο άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τελικά όμως η ιδέα θα απορριφθεί γιατί οι αθάνατοι θα κρίνουν ότι δεν μπορούν να αποδεχτούν στους κύκλους τους τον Χριστό, με το επιχείρημα ότι αυτός έχει ήδη πεθάνει.

Η μπίζνα θα μεγαλώσει τόσο πολύ που στο τέλος θα ενδιαφερθούν και σοβαροί (σσ. Έλληνες) επιστήμονες οι οποίοι θα εφεύρουν έναν καινούργιο επιταχυντή πιστών, ο οποίος αφού θα τους επιταχύνει σε ταχύτητες που πλησιάζουν την ταχύτητα του φωτός, στο τέλος θα τους συγκρούει μεταξύ τους, με αποτέλεσμα οι πιστοί να διαλύονται στα βασικά τους σωματίδια. Το πείραμα θα έχει τεράστια επιτυχία και οι (Έλληνες) επιστήμονες θα ανακαλύψουν πρώτοι το “σωματίδιο του Θεού”, ενώ οι συνάδελφοι τους στην Ελβετία που δουλεύανε εδώ και δεκαετίες επάνω στο θέμα, θα τους κοιτάνε σαν χαζοί, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν πως τους φάγανε στην στροφή οι Έλληνες, χωρίς φυσικά να σκέφτονται ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε το γονίδιο της πρωτιάς μέσα μας.

Θανάσημος

(Το κείμενο πρωτοεμφανίστηκε σαν σχόλιο μου εδώ και αναδημοσιεύεται σήμερα στο μπλογκ μου γιατί... βαριέμαι να γράψω κάτι καινούργιο. Οι φωτογραφίες είναι από την υπάρχουσα υποδομή του νησιού. Ο κόκκινος διάδρομος είναι μοκέτα - το αντίστοιχο ταρτάν του αθλήματος ;-)

6 σχόλια:

  1. Θανάσημε, μπουσουλιστές δεν υπάρχουν; Κι αν όχι γιατί δεν υπάρχουν; Είναι κλειστό το επάγγελμα ή θεωρείται υποτιμητικό το άθλημα για θεοσεβούμενους άντρες που τιμούν τα πανταλόνια που φοράνε; Ο Ψωμιάδης λογουχάρη θα πρώτευε στο μαραθώνιο μπουσούλισματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου Συνέα, έχεις απόλυτο δίκιο!!! Χα, χα!!! Είναι κλειστό το επάγγελμα!!!

    Καλόοοοο ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν το διάβασα καν όλο και γελάω προκαταβολικά.

    κάθε δεύτερο χρόνο τα μπ. κάθε τέταρτο το πραγματικό δύσκολο αγώνισμα: το ερπιγκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χα χα!!! Έρπινγκ!!!

    Λοιπόν, άκου: μετά την τεράστια επιτυχία που θα σημειώσουν τα μπουσουλιστήρια, η εκκλησία θα αποφασίσει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της και σε νέα αθλήματα. Έτσι θα έρθει σε συνεργασία με τον στρατό και θα καθιερώσει το "πιστέρπω", δηλαδή το έρπινγκ των πιστών.

    Το νέο άθλημα θα απευθύνεται στους σκληροπυρηνικούς πιστούς και θα αφορά σούπερ δύσκολα τάματα που ακόμα και η Παναγία θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια από κανα δυο άλλους αγίους για να τα καταφέρει.

    Προκειμένου να διαφημιστεί το νέο άθλημα, θα εκδοθεί μια εγκύκλιος που θα ζητάει από τους κατά τόπους παπάδες να το προωθήσουν στο κύρηγμα τους. Έτσι θα κάνουν την εμφάνιση τους σε διάφορες εκκλησίες προσευχές όπως το "πιστέρπω εις έναν Θεό" καθώς και παροτρύνσεις των πιστών όπως το "πίστερπε και μη ερεύνα" και άλλα πολλά.

    Οι στρατηγοί θα στέλνουν αγήματα δεξιά και αριστερά από τους ερποδιαδρόμους με κακόμοιρα καλοταϊσμένα φανταράκια που ακόμα δεν θα έχουν συνειδητοποιήσει τι σκατά τους συνέβη και από εκεί που τα σπάγανε στους δρόμους για δωρεάν παιδεία, κατάργηση των εξετάσεων και άμεσο διορισμό στο δημόσιο και μετά πηγαίνανε σε αντιδραστικά καφενεία και πίνανε αντιδραστικές ρακές χωρίς τον γλυκάνισο του κατεστημένου, τώρα λιώνουνε κάτω απ' τον ήλιο μέσα στις καλογυαλισμένες μπότες τους συζητώντας πόσο άσχετοι είναι οι πιστέρποι στο πιστέρπινγκ, καθώς ο στρατηγός θα κάθεται στην σκιά με τους παπάδες στρίβοντας με ικανοποίηση τα μουστάκια του και διαβεβαιώνοντας τον εαυτό του ότι τώρα, δεν του γλιτώνει, τον παράδεισο τον έχει γκαβατζώσει γκαραντί.

    Ω Θεέ μου! Πόσο υλικό!!! Θα μπορούσα να συνεχίσω ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όντως είναι φανερό πως θα μπορούσες να συνεχίσεις για πάντα and then some που λένε και οι αγγλοσάξωνες. Το διάβασα επιτέλους όλο και γέλασα με την καρδιά μου. ακόμα καλύτερη η απόντησή σου, αυτό το πίστερπε και μη ερεύνα και το πιστέρπω σε ένα θεό είναι άπαικτα...
    κράτα ψηλά την καλή δουλειά
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ξεχασατε οτι ειστε αθανατοι και οτι μια μερα θα λογοδοτησετε σε εκεινον που τωρα χλευαζεται
    ο Κυριος να σας ελεηση

    http://agioritis.pblogs.gr/2010/04/h-mataioths-2.html

    Σας το χαριζω μαγκες αθεοφοβοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή