Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 03, 2008

Βαζοπρεσίνη

Γενετιστές ανακάλυψαν ότι για την απιστία των ανδρών, φταίει μια ορμόνη με το όνομα "βαζοπρεσίνη". Επίσης, εξήγησαν ότι η ορμόνη αυτή έχει άμεση σχέση με μια περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται αμυγδαλή και "ρυθμίζει τις συναισθηματικές αποκρίσεις, όπως για παράδειγμα η εμπιστοσύνη". Κατόπιν τούτων, η ελληνική κοινωνία αναμένεται να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα και να τα εναρμονίσει στην καθημερινότητα της.

Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, παραθέτουμε ορισμένους Προτεινόμενους Τρόπους Προσέγγισης προς άντρες που θέλουν να είναι ιν και να κάνουν μοντέρνο καμάκι:

α) Ευθύς Τρόπος: “Γειά σου, μωρό μου! Έχεις μεγάλη αμυγδαλή;”
β) Πλάγιος Τρόπος: “Αχ και να είχα μια γυναίκα με μεγάλη αμυγδαλή…”
γ) Μάγκικος Τρόπος: “Βάζω την βαζοπρεσίνη. Βάζεις την αμυγδαλή;”
δ) Αθώος Τρόπος: “Όταν η μελισσούλα πήγε στο αμυγδαλάκι…”
ε) Βλάχικος Τρόπος: “Μυγδαλάραμ ισί!”

Αναφορικά με τις γυναίκες τώρα, τα πράγματα θα είναι λίγο πιο πολύπλοκα, καθώς σύντομα αναμένεται να αναπτυχθεί μια ολόκληρη βιομηχανία ανάδειξης της αμυγδαλής, με αποκαλυπτικά σκουφάκια που θα τονίζουν το επίμαχο σημείο και κάθε είδους αξεσουάρ που θα συμπληρώνουν το ντύσιμο. Κοκκαλάκια που θα αφήνουν υπονοούμενα για το μέγεθος της αμυγδαλής, ειδικό βάψιμο μαλλιών που θα αναδεικνύει την επίμαχη περιοχή και νέα χτενίσματα θα κατακλείσουν την αγορά, καθώς μικρές και μεγάλες θα προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν την προσωπικότητα και την θέση τους μέσα στην κοινωνία.

Όπως είναι φυσικό, η μόδα αυτή θα οδηγήσε στην παράλληλη δημιουργία των “αντι-αμυγδαλικών”, γυναίκες ελεύθερες και αντικομφορμίστριες που θα σνομπάρουν τη νέα μόδα κυκλοφορώντας με μπλουζάκια που θα γράφουν “την έχω όσο θέλω”, “δεν είμαι η αμυγδαλή μου”, “κάτω τα χέρια απ’ την αμυγδαλή μου” και άλλα πολλά. Το κίνημα θα στελεχωθεί με δυναμικές προσωπικότητες από τον πανεπιστημιακό χώρο και θα αποκτήσει την δική του ταυτότητα, τρόπο ντυσίματος και μουσική, υπό τον γενικό τίτλο “ΑntiΑmygdal” ή ΑΑ.

Παρέλειψα να πω ότι κυρίαρχη φιλοσοφία του νέου κινήματος θα είναι η “αντιαμυγδαλωσύνη” που θα κυρήττει την ελευθερία της σεξουαλικότητος από τις φυσικές ορμές, και την ελευθερία του πνεύματος από την ύλη. Η φιλοσοφία αυτή θα υποστηριχθεί θερμά, κυρίως από απόφοιτες της φιλοσοφικής οι οποίες ως γνωστόν μετά την αποφοίτηση τους έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο. Το όλο ρεύμα θα οδηγήσει στην πνευματική αναγέννηση της χαμένης αριστεράς η οποία θα ξαναρχίσει να ονειρεύεται για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς αμυγδαλές και άλλους περιορισμούς.

Στο μέτωπο των αντρών τώρα, τα δικαστήρια θα αναγνωρίσουν το δικαίωμα να μην πληρώνουν διατροφή στις γυναίκες τους σε άντρες που τις απάτησαν, εφ’ όσων αυτοί καλύπτουν τα προβλεπόμενα όρια βαζοπρεσίνης. Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε μια ολόκληρη βιομηχανία ντόπινγκ για άντρες που θέλουν να χωρίσουν αλλά έχουν χαμηλά επίπεδα της ορμόνης στο αίμα τους.

Το πρόβλημα θα επιχειρήσουν να λύσουν οι πεθεροί (που ως γνωστόν στην Ελλάδα πληρώνουν την νύφη), οι οποίοι θα απαιτήσουν να αναπτυχθούν ειδικά εργαστήρια όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποστέλλουν τους υποψήφιους γαμπρούς για επιτόπια ανάλυση της βαζοπρεσίνης τους. Βάσει του νόμου, η αλλοίωση των αποτελεσμάτων της προγαμιαίας εξέτασης θα κηρυχθεί παράνομη και ο πεθερός θα δικαιούται να ζητήσει πίσω τα οικόπεδα του, σε περίπτωση που θα αποδειχθεί στο μέλλον ότι ο γαμπρός τους απέκρυψε τα πραγματικά του επίπεδα βαζοπρεσίνης.

Το κράτος θα επιδοτήσει την ίδρυση των ειδικών εργαστηρίων με χρήματα από το ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά δικά τους παιδιά, κυρίως πρώην κρεοπώλες και απόφοιτοι του τμήματος κηποαρχιτεκτονικής. Οι νέοι αυτοί επιχειρηματίες, θα επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους, ζητώντας ραβασάκι από τους γαμπρούς για να αυξήσουν ανάλογα τα επίπεδα της ορμόνης στα αποτελέσματα των εξετάσεων τους. Το σκάνδαλο θα αποκαλύψει ο Ευαγγελάτος και όλα τα κέντρα θα κλείσουν, με αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τους άντρες να επιστρέψουμε πίσω εκεί που ήμασταν μια παράγραφο νωρίτερα…

Θανάσημος

(πρωτοδημοσιεύτηκε σαν σχόλιο εδώ αλλά με τον καιρό μεγάλωσε και έγινε ανάρτηση... )

4 σχόλια: