Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 10, 2008

Ραπόνιο Χίγκς

Διακόπτουμε για λίγο την ομαλή ροή του προγράμματος μας για να σας παρουσιάσουμε ένα ΕΚ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ βίντεο που ανακάλυψα εδώ και που αν μη τι άλλο εξηγεί γιατί η φυσική δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο διδασκαλίας της...



Γιό!

Θανάσημος

2 σχόλια:

  1. Η φυσική στην τριτοβάθμια Θανάσημε, διδάσκει όλα όσα λέει το ωραιότατο βιντεάκι.
    Άλλο θέμα τώρα αν η πλειοψηφία των φοιτητών ανθίσταται σθεναρά προβάλλοντας το επιχείρημα: Τι τα θέλω εγώ αυτά δάσκαλε; Εγώ το F=m.a χρειάζομαι αφού θα δουλέψω ως φροντιστής και όταν μεγαλώσω ως δάσκαλος στο Γυμνασιολύκειο.
    Όσο για το Λύκειο, ας μην πιάσουμε τη θλιβερή κουβέντα για τη χρονική διαφορά της σύγχρονης γνώσης και της διδασκόμενης γνώσης, που όλο και μεγαλώνει. Προς το παρόν διδακτικά είμαστε στο τέλος του 19ου αιώνα.
    Μερικά από αυτά τα ζητήματα που ακούγονται στο βίντεο, περιλαμβάνονται μεν ως πληροφορία στο βιβλίο γενικής παιδείας της Γ τάξης, αλλά δεν διδάσκονται. Έχουν απορριφθεί από την κοινότητα των διαμορφωτών εκπαιδευτικής πράξης, ως ακατανόητα για τους μαθητές.
    Χάρηκα ειλικρινά μερικά σημεία σου στα σχόλιά σου στο άλλο ποστ.
    Μου άρεσε ο τρόπος που πας να βάλεις τα όρια, αν και διαισθάνομαι ότι δεν είσαι άνθρωπος του χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "διδακτικά είμαστε στο τέλος του 19ου αιώνα"...

    Αγαπητέ μου Νικ, αυτό που λες είναι μάλλον αισιόδοξο γιατί σημαίνει ότι, διδακτικά, έχουμε ήδη απελευθερωθεί από τους Τούρκους, έχουμε δολοφονήσει τον Καποδίστρια, φυλακίσαμε τον Κωλοκοτρώνη, μεταφέραμε την πρωτεύουσα στην Αθήνα και τώρα είμαστε έτοιμοι να... πτωχεύσουμε. Αλλά μην ανησυχείς! Μετά θα έρθει ο Βενιζέλος να μας σώσει ;-)

    Επίσης, να πω ότι κατά την άποψη μου δεν φταίν οι φοιτητές εάν δεν τους έχει ανοίξει ποτέ κανείς τα μάτια. Τις στατιστικές τις ξέρεις. Είμαστε τελευταίοι στην απλή κατανόηση κειμένου. Τι να περιμένει κανείς από τέτοιους ακαλλιέργητους εγκεφάλους; Μπανάνες;

    Για την εκπαιδευτική κοινότητα και γενικά το εκπαιδευτικό σύστημα τι να πει κανείς... Θα χρειαζόμουν ολόκληρο βιβλίο και ζήτημα αν θα κατάφερνα να τα χωρέσω όλα μέσα...

    Χαίρομαι που σου άρεσαν μερικά απ' τα σημεία μου στο άλλο ποστ. Παρακαλώ πες μου και ποια δεν σου άρεσαν για να σου εξηγήσω που κάνεις λάθος :-)

    Τέλος, να πω ότι η διαίσθηση σου είναι απολύτως σωστή καθ' ότι δεν θα μπορούσα φυσικά να είμαι άνθρωπος του χώρου. Είμαι άνθρωπος του χωροχρόνου ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή