Δευτέρα, Ιουνίου 09, 2008

Ο Μεγάλος Γάιδαρος Είναι Εδώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την δημιουργία κανονισμού βάση του οποίου όλα τα άλογα, τα γαϊδούρια και τα μουλάρια θα αποκτήσουν διαβατήριο και μόλις γεννιούνται θα τους εμφυτεύεται ένα υποδερμικό μικροτσίπ (αλήθεια λεω! ολόκληρο το άρθρο εδώ).

Η οδηγία της ΕΕ είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την χώρα μας, γιατί ως γνωστόν μπορεί να μην έχουμε πολλά άλογα, αλλά είμαστε γεμάτοι μουλάρια και γαϊδούρια.

Επιπλέον, η είδηση επιβεβαιώνει την υποψία μου ότι κάποιοι στην Ευρώπη εργάζονται ακατάπαυστα για το μέλλον μας.

Κατά την γνώμη μου, τέτοιου είδους αποφάσεις είναι απαραίτητες και καλοδεχούμενες και πιστεύω ότι θα λύσουν σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας μας. Όπως το πρόβλημα της παράνομης διακίνησης γαϊδουριών από χώρα σε χώρα. Που όπως όλοι γνωρίζουμε τείνει να λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Παρ' όλα αυτά, εγείρονται ορισμένα πολύ σημαντικά ερωτήματα που χρίζουν άμεσης διευκρίνησης:

  • Στο μικροτσίπ θα αναγράφεται και το θρήσκευμα;
  • Τα διαβατήρια θα έχουν και φωτογραφία;
  • Οι γάιδαροι θα επιτρέπεται να χαμογελάνε στην φωτογραφία;
  • Θα υπάρξει λίστα με πιστοποιημένους φωτογράφους;
  • Τα γαϊδουράκια θα αναγράφονται στο οικογενειακό διαβατήριο ή θα έχουν από την αρχή δικό τους;
  • Εαν το μικροτσίπ χαλάσει, θα φταίει ο γάιδαρος;

Είναι προφανές ότι η επιτροπή έχει ακόμα κάποια δουλειά να κάνει προκειμένου να δημιουργήσει μια πραγματικά χρηστική οδηγία και να βελτιώσει τις όποιες ατέλειες της. Παρ' όλα αυτά βρίσκεται στον σωστό δρόμο και γι' αυτό της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Της ευχόμαστε το έργο της να προχωρήσει γρήγορα, να δοκιμαστεί στην πράξη και να τελειοποιηθεί, ώστε σύντομα να είναι έτοιμο να εφαρμοστεί και σε άλλα ζώα.

Άιντε και στα δικά μας.

Θανάσημος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου