Σάββατο, Ιουνίου 21, 2008

Μίζενς


Πιάσανε λεει τον Τσουκάτο να έχει πάρει μίζα από την Ζίμενς.

Με το που το έμαθε ο Σημίτης, έπεσε από τα σύννεφα. Μα είναι δυνατόν να συνέβησαν τέτοια πράγματα επί πρωθυπουργίας του; Κι αυτός, πως και δεν άκουσε ποτέ τίποτα;

Ο Τσουκάτος από την μεριά του δήλωσε ότι ναι μεν τα πήρε αλλά δεν έγινε ακριβώς έτσι. Απλώς, μια μέρα, εκεί που περπατούσε για να πάει στην δουλειά, βρήκε ξαφνικά μπροστά του ένα εκατομμύριο μάρκα. Τα ρώτησε ποιανού είναι, αλλά επειδή εκείνος μιλούσε Ελληνικά και τα μάρκα Γερμανικά, δεν υπήρξε συνεννόηση. Παρ’ όλα αυτά τα λυπήθηκε να τα αφήσει εκεί στο δρόμο μόνα τους, τον πιάσανε και τα σοσιαλιστικά του ένστικτα, θυμήθηκε τότε που ήταν κι εκείνος μετανάστης σε ξένο τόπο κι έτσι τα πήρε και τα πήγε στο ΠΑΣΟΚ, να τα βάλουν στο χρηματοκιβώτιο που θα είναι ασφαλή, μην τα κλέψει και κανένας.

Ο Γιώργος με το που έμαθε τα κακά νέα, διέγραψε από το κόμμα τον Τσουκάτο και τον Μαντέλη. Που έχουν καμιά δεκαριά χρόνια να περάσουν έξω από την πόρτα του ΠΑΣΟΚ. Άλλα είπαμε: Ο καθ’ ένας, ό,τι μπορεί κάνει.

Ο Καραμανλής για παράδειγμα, δεν κάνει τίποτα.

Και τι μπορεί να κάνει άλλωστε; Να στείλει γράμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Από την εκάστοτε αντιπολίτευση.

Ερώτηση: Εάν αποδειχθεί ότι τα λεφτά τα είχε δώσει ο Τσουκάτος στο ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος τι θα κάνει; Θα διαγράψει το ΠΑΣΟΚ απ’ το κόμμα;

Στο χορό των δηλώσεων μπήκε και ο (αγαπημένος μου) κ. Χατζηγάκης. Ο οποίος δήλωσε ότι «εάν αποδειχθεί ότι δέχθηκε χρήματα πολιτικό πρόσωπο, θα είμαι αμείλικτος». Ας ενημερώσει κάποιος τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης ότι ο κ. Τσουκάτος ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ήδη ότι πήρε τα χρήματα. Βέβαια θα μου πεις, η Ελληνική δικαιοσύνη είναι ικανή να αποδείξει στον κ. Τσουκάτο ότι ΔΕΝ τα πήρε. Εδώ έχει καταφέρει να κυκλοφορεί ελεύθερος ο Κόκκαλης.

Του οποίο το όνομα δεν ακούγεται καθόλου. Μάλλον επειδή δεν έχει καμία σχέση με τη Ζίμενς. Στην τελική, αυτός ένας απλός αντιπρόσωπος είναι. Ό,τι του λέγανε, έκανε. Άσε που εκείνη την εποχή ασχολούνταν με τον Ολυμπιακό. Που χρόνος για λαδώματα.

Από κοντά και η Παπαρήγα που βρέθηκε στο πεδίο της: Να κάνει δηλώσεις για τη σαπίλα του δικομματισμού. Την άκουγες βρε παιδί μου και την χαιρόσουνα. Πραγματικό ταλέντο, αυτή η γυναίκα. Αλλά περιορισμένο ρεπερτόριο. Κάτι σαν τους αδελφούς Κατσάμπα, ας πούμε.

Ο Καρατζαφέρης δεν ξέρω τι είπε γιατί οι εφημερίδες τον γράφουνε μόνο όταν κάνει δηλώσεις για εθνικά θέματα. Ως γνωστόν, το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι εθνικό θέμα. Είναι οικογενειακό.

Έκανε δηλώσεις και ο Αλέξης ο Τσίπρας (αχ, τι καλό παιδί). Είπε ότι όλα πρέπει να τα κάνει το κράτος. «Όπως είπε και ο Μαρξ» διευκρίνισε. Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι μίζες υπήρξανε γιατί τη διαχείριση την έκανε το κράτος, ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι πρέπει να κρατικοποιηθεί και η Ζίμενς. «Η λύση είναι στα αριστερά» κατέληξε και ονειρεύτηκε τον εαυτό του να ταπώνει για άλλη μια φορά την Παπαρήγα.

Στο θέμα παρενέβη και ο κ. Πολύδωρας αλλά είπε κάτι που κανείς δεν κατάλαβε, οπότε το προσπερνάμε.

Εν τω μεταξύ, αναρωτιέμαι: τα υπόλοιπα 11.000.000 ευρώ, που πήγανε; Τα νούμερα δεν βγαίνουν ούτε αν προσθέσει κανείς τους 5000 υπολογιστές που πήρε ο Κυριάκος για να εξυπηρετήσει το πληροφοριακό του έλλειμμα. Λες να τα βούτηξε και κανένας άλλος;

Αδιανόητο.

Θανάσημος

2 σχόλια:

  1. το επόμενο σκάνδαλο που θα ξεσπάσει μαθαίνω από έγκυρες πηγές ότι θα είναι το εξής:
    "υπάλληλος της ΔΕΗ συνελήφθη εν ώρα εργασίας να δουλεύει με σκανδαλώδη για τα ελληνικά δεδομένα ευσυνειδησία, βοηθώντας ταυτόχρονα μία γηραιά κυρία να κάνει τη μεταφορά της διεύθυνσής της σε εξοργιστικά συντομο δδιάστημα, χωρίς να τηρήσει τις απαιτούμενες διατάξεις που προβλέπουν τρίμηνον καθυστέρηση έτσι για να μην καλομαθαίνουνε. Ο συλληφθείς υπάλληλος διώκεται και θα απολογηθεί ενώπιον δικαστού ενώ μέχρι τότε κρατείται στις φυλακές Κορυδαλού στο ίδιο κελί με τον διαβόητο ιατρό που εθεράπευσε ασθενή εντός μίας εβδομάδας χωρίς το υποχρεωτικό φακελάκιον."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Athinovio

    Μου φαίνεται αδιανόητο να φανταστώ ότι μπορεί να υπάρξει σκάνδαλο με εμπλεκόμενη την ΔΕΗ. Απορώ και πως σου ήρθε στο μυαλό τέτοια ιδέα!

    Σε παρακαλώ, εάν έχεις στοιχεία να τα πας στον εισαγγελέα!

    Θανάσημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή