Σάββατο, Ιουνίου 14, 2008

Ολυμπιακοί Κινέζοι

Περισσότερα από 4.000 παιδιά έχουν βαφτιστεί «Ολυμπιακοί Αγώνες» τα τελευταία χρόνια στην Κίνα.

Ιδού προοδευτική χώρα! Όχι σαν κι εμάς. Για δοκίμασε κυρία μου να πεις τον γιο σου «Σινικό Τείχος», να δεις για πότε θα σε αφορίσει ο παπάς.

«Ολυμπιακοί Αγώνες! Έλα να φας το φρούτο σου!»
«Ζεν σέλω»

«Ολυμπιακοί Αγώνες! Άσε αμέσως κάτω αυτά τα χάπια! Πόσες φορές θα στο πω ότι δεν είναι για εσένα;»

Η ιστορία με τα ονόματα έφτασε μέχρι την ΔΟΕ. Ο πρόεδρος Ζακ Ρογκ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να διαπιστώσει πωε μπορούνε να ζητήσουν λεφτά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες για την χρήση του ονόματος κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. «Είναι μια πολύ προσοδοφόρα αγόρα» είπε στο τέλος της συνεδρίασης. «Ήδη δώσαμε εντολή στο τμήμα μάρκτινγκ της ΔΟΕ να δημιουργήσει ονόματα που θα μπορούμε να πουλάμε σε ενδιαφερόμενους γονείς. Εκτός από το «Ολυμπιακοί Αγώνες» σκεφτόμαστε να διαθέσουμε το πιο σύντομο «Ολυμπιακοί» καθώς και μια σειρά φτηνότερα υποκοριστικά όπως τα «Όλυ», «Μπια» και «Κοι». Στόχος μας είναι να δούμε μέσα στις επόμενες δεκαετίες πολλούς Ολυμπιακούς Αγώνες με μετάλλια.

Εν τω μεταξύ, η είδηση έσκασε σαν βόμβα στο εθνικό γραφείο του κ. Ψωμιάδη ο οποίος και έσπευσε να κάνει δηλώσεις: «Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα! Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι Ελληνικοί! Είναι δυνατόν να γράφει το διαβατήριο του Ολυμπιακού Αγώνα «Κινέζος»;» κατέληξε. Δεν πρόλαβε να τελειώσει τις δηλώσεις και πήραν γραμμή όλα τα πρωινο – μεσημεριανάδικα και άρχισαν τα διαβήματα διαμαρτυρίας:

«Αίσχος! Ντροπή!» ήταν οι πιο συνηθισμένες αντιδράσεις ενώ κυρίες παίρνανε τηλέφωνο και διαμαρτύρονταν γιατί δεν τους άρεσε ο γκόμενος της αδερφής τους.

Ένας – δυο προτείνανε να γίνουν συλλαλητήρια στην Ολυμπία. Φυσικά, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε ότι δίνει αμέσως άδεια σε όποιον θέλει να διαδηλώσει στον ιερό χώρο. Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Ολυμπία δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του γιατί δεν είναι στην Μακεδονία, ο κ. Ψωμιάδης απάντησε δεικτικά: «Και που είναι ρε μάγκα; Στη Ρουμανία;». Μετά από αυτό το επιχείρημα όλοι το βούλωσαν και άρχισαν να καλούν τον κόσμο να ανέβει στην Μακεδονία για να διαδηλώσει στην Ολυμπία.


Εν τω μεταξύ, ένα Κινεζάκι που το είχανε βαφτίσει «Ολυμπιακοί Αγώνες» έπεσε κατά λάθος επάνω σε ένα τρένο που του έκοψε τα πόδια. Τώρα τον φωνάζουνε «Παραολυμπιακοί Αγώνες».

Τη θλίψη της κυβέρνησης εξέφρασε ο κ. Αντώναρος με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν όλοι οι ανάπηροι και να αρχίσουν να φωνάζουν ότι δεν θέλουν την συμπόνια κανενός, το μόνο που θέλουν είναι να αναγνωρίσει το κράτος την ύπαρξη τους και το γεγονός ότι έχουν δικαιώματα. «Αναγνωρίζουμε ότι οι ανάπηροι έχουν δικαιώματα» απάντησε ο κ. Αντώναρος «όπως εξ’ άλλου έχουν και όλα τα ζώα. Θα συμβούλευα στους φίλους μου τους ανάπηρους να απευθυνθούνε στην Μπριτζίτ Μπαρντό» κατέληξε.


Στο άλλο μέτωπο, ο Καρατζαφέρης που ένοιωσε τον Ψωμιάδη να μπαίνει στα χωράφια του, βγήκε και δήλωσε: «Καλά θα κάνουν οι φίλοι μας οι Κινέζοι να το ξανασκεφτούνε γιατί μπορεί κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων να σταματούσαν οι εχθροπραξίες, αλλά αμέσως μετά ξαναρχίζανε. Ο Μέγας Αλέξανδρος έχει αποδείξει ότι δεν έχει να φοβηθεί η Ελλάδα την Ασία αλλά η Ασία πρέπει να φοβάται την Ελλάδα». Όταν τον ρωτήσανε μήπως είναι λίγο υπερβολικός, εκείνος αποκρίθηκε: «Εγώ υπερβολικός;»

Και συνέχισε: «Εάν επιτρέψουμε στους Κινέζους να συνεχίσουν με αυτόν τον ρυθμό, σε δύο εκατομμύρια χρόνια θα έχει γεμίσει ο πλανήτης Ολυμπιακούς Αγώνες».


Τα άκουσε όλα αυτά και ο Άνθιμος και βγήκε κι αυτός να πάρει θέση γιατί, όπως εξήγησε, του το ζήτησαν οι πιστοί του, που ως γνωστόν αποτελούν ξεχωριστή θρησκεία, όπως ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα. «Να πάμε να πάρουμε πίσω την Ασία!» βροντοφώναξε ο μητροπολίτης εν μέσω οπαδών του που τον αποθέωναν κρατώντας πανό που γράφανε «Άνθιμος, θρησκεία, θύρα εκκλησία» και «Άνθιμε ζούμε άγιο να σε δούμε».

Όπως ήταν φυσικό, ο κόσμος έτρεξε στα σουπερ μάρκετ για να ψωνίσει, να έχει εφόδια για τον πόλεμο. Το είπε άλλωστε και ο Ευαγγελάτος. Οι επιχειρηματίες από την άλλη μεριά, βρήκαν αφορμή και τριπλασιάσανε τις τιμές, ενώ ρίξανε το φταίξιμο στον καιρό, στην υγρασία, στην μετριοπάθεια και στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Από κοντά και ο κ. Φώλιας που δήλωσε ότι φταινε οι καταναλωτές αλλά δεν πειράζει γιατί θα πάρει 1539 μέτρα. Με αυτά και με αυτά, η επιστράτευση ναυάγησε γιατί αντί να πάμε να πάρουμε την Κίνα, αρχίσαμε να μαλώνουμε αναμεταξύ μας για την τιμή στο λάδι, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες μας κοιτούσαν από μακριά με απορία και κατανόηση, σκεπτόμενοι πόσο φτηνά την γλίτωσαν που δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

Θανάσημος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου