Δευτέρα, Ιουνίου 30, 2008

Monkey Business

Η ισπανική βουλή θα περάσει ψήφισμα που θα αναγνωρίζει το δικαίωμα της ζωής και της ελευθερίας σε όλους τους ανθρωπόμορφους πιθήκους.

Εκπρόσωπος των ανθρωπόμορφων πιθήκων δήλωσε έκπληκτος: «Η απόφαση μας αφήνει άφωνους. Ειλικρινά, δεν είχαμε ιδέα ότι μέχρι τώρα δεν είχαμε το δικαίωμα της ζωής και της ελευθερίας» εξήγησε.

Εν το μεταξύ, θετικά βλέπει το θέμα η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία ήδη αναζητεί τρόπους να φορολογηθούν και οι πίθηκοι. «Αφού έχουν δικαίωμα να ζήσουν, θα πληρώσουν» σχολίασε κοινοτικός παράγοντας.

Από την άλλη μεριά, οι μη ανθρωπόμορφοι πίθηκοι περάσανε αμέσως στην αντεπίθεση: «Δεν είναι καθόλου δίκαιο αυτό που γίνεται! Τι πάει να πει ‘ανθρωπόμορφοι’ και ‘μη ανθρωπόμορφοι’; Όλοι το ίδιο πίθηκοι είμαστε. Τι είναι η πιθηκίλα; Μπανάνα να την κόψεις στα δύο; Απαράδεκτο! Επειδή δηλαδή οι ανθρωπόμορφοι καταφέρανε και βγάλανε έναν δικό τους πρόεδρο στην Αμερική, εμείς γίναμε πίθηκοι Β’ κατηγορίας; Αυτή η αντιμετώπιση είναι ρατσιστική και δεν θα περάσει!» δήλωσε στους δημοσιογράφους και μετά ανέβηκε στο βήμα του συλλαλητηρίου και εκφώνησε έναν μνημειώδη λόγο με τίτλο «Έχω ένα όνειρο» ενώ μη ανθρωπόμορφοι πίθηκοι γύρω του φωνάζανε συνθήματα και κρατούσανε πλακάτ «Είμαι ένας πίθηκος».

Σε ένα άλλο μέτωπο, ο ακροδεξιός βουλευτής Μάριο Ιγκλέθια Χατζηγάκηθ απειλεί να καταψηφίσει το νομοσχέδιο εάν δεν αναγραφεί ρητώς ότι τα δικαίωματα αναγνωρίζονται μόνον στους στέιτ πιθήκους. «Εδώ κάνουμε αμάν να στερήσουμε τα δικαιώματα από τους γκέι ανθρώπους και θα δώσουμε δικαιώματα έτσι απλά στους γκέι πιθήκους;» αναρωτήθηκε. Τον κύριο Χατζηγάκηθ στήριξε με δημόσια δήλωση του και ο γενικός εισαγγελέας κύριος Χουάν Αντώνιο Θανιδάθ ο οποίος απείλησε να φυλακίσει όποιον πίθηκο χρησιμοποιεί μπανάνες με άσεμνο τρόπο.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο ισπανός πρωθυπουργός κύριος Καραμανλήθ, του οποίου η κυβέρνηση συγκλονίζεται από ακόμα ένα σκάνδαλο: «Η κυβέρνηση δεν συγκαλύπτει τίποτα! Σας δηλώνω ότι κανένας ένοχος ανθρωπόμορφος πίθηκος δεν θα γλιτώσει, ακόμα κι αν είμαι εγώ ο ίδιος! Όλα στο φωθ!»

Αμέσως μετά, ο κύριος Καραμανλήθ έκλεισε τη βουλή για το καλοκαίρι. Ο κύριος Τατούληθ διαφώνησε με το κλείσιμο και μετά ψήφισε υπερ και πήγε διακοπές.

Θανάθημοθ

Υ.Γ. Έκανα ένα ταξίδι, που να σας τα λεω! Ίσως να γράψω κάτι γι’ αυτό, προσεχώς...

3 σχόλια:

  1. Καλιθπερα Θαναθιμε.....ωραια που τα λες....μα ελα που σε ξερω!
    Ελεγε ο Καζαντζάκης ότι όταν ο πιθηκάνθρωπος γίνει άνθρωπος, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για πιο προηγμένες κοινωνίες. Προς το παρόν είμαστε στη φάση του ραφιναρισμένου,εξευγενισμένου πιθηκάνθρωπου. Αλλά πιθηκάνθρωπου.

    Ευτυχως που εδω στο Ελλαντα, ουδεμια σχεση με προηγμενες κοινωνιες εχομεν...
    Περιμενω νεα απο το βιαχε σου....

    Buenas noches!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά θου Λου

    Λυπάμαι που σε βλέπω να μιλάς με τέτοια απαξίωση για το Ελλάντα. Θα ήθελα να σε παραπέμψω σε προηγούμενο ποστ μου που εξηγεί την συνεισφορά της χώρας μας στην εξέλιξη των ειδών ανά τους αιώνες…

    http://thanasimos.blogspot.com/2008/06/blog-post.html

    Παρακαλώ να εστιάσεις ιδίως στην εικόνα 3 με τίτλο «η εξέλιξη του ανθρώπου στην πράξη» :)

    Εύχομαι να περνάθ καλά θτο χωριό!

    Θανάθημοθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχα μου θυμίζει πολύ Planet of the Apes

    ΑπάντησηΔιαγραφή