Τρίτη, Ιουλίου 01, 2008

Ανασφάλειες


Η Γαλλία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ και ο Σαρκοζί δηλώνει ότι επιθυμεί μία Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της.

«Εάν οι πολίτες είναι μακριά, δεν τους φτάνουμε με τα γκλομπ» διευκρίνισε.
«Και πως σκοπεύετε να τους πλησιάσετε;» ρώτησε δημοσιογράφος
«Από πίσω» εξήγησε ο γάλλος πρόεδρος.

Στην συνέχεια προχώρησε στην ανάλυση του σχεδίου του για την καταπολέμηση της ανασφάλειας που νοιώθουν οι Ευρωπαίοι:
«Θα τους ασφαλίσουμε όλους σε μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία» είπε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι αυτό το μέτρο δεν φαίνεται πολύ αποδοτικό, ο κύριος Σαρκοζί έσπευσε να δηλώσει ότι έχει και μπακ απ:
«Όσοι συνεχίσουν να νιώθουν ανασφάλεια, θα τους συλλάβουμε. Υπάρχει πιο ασφαλές μέρος από τα κρατητήρια;» εξήγησε.

Αστραπιαία ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ:
«Αυτά τα νεοφιλελεύθερα σχέδια της δεξιάς δεν θα περάσουν!» δήλωσε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Εμείς δεν λέμε όχι στην βία. Λέμε όμως όχι στην βία των άλλων. Η βία πρέπει να έχει κατεύθυνση. Από τα αριστερά προς τα δεξιά. Όποιος τολμήσει να σηκώσει χέρι από τα δεξιά προς τα αριστερά θα πέσει επάνω στο δικό μας χέρι που θα έρχεται από τα αριστερά και θα καταλήξουμε να βαράμε παλαμάκια» εξήγησε.

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης:
«Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να βαράμε παλαμάκια με το ΚΚΕ γιατί έχουμε άλλους για να τα βαράνε εκ μέρους μας» εξήγησε ο κ. Ρουσόπουλος.
«Εννοείτε την αστυνομία;» ρώτησε ένας δημοσιογράφος
«Εννοώ τον Συνασπισμό» διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Συνασπισμός από την μεριά του εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταδίκαζε τις πρακτικές του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας και κατέληγε με την πολιτική του πρόταση: «Ο καλύτερος τρόπος για να μην νιώθει ανασφάλεια κανείς, είναι να τους προσλάβουμε όλους στο δημόσιο» έγραφε η ανακοίνωση ενώ δυο – τρεις τάσεις μαλώνανε στα πίσω δωμάτια επειδή δεν πέρασε η πρόταση τους να γράφει η ανακοίνωση «ο μοναδικός τρόπος» και όχι «ο καλύτερος».

Το ΠΑΣΟΚ δεν πήρε χαμπάρι τι γινότανε γιατί μετά την δήλωση του Παπανδρέου ότι διαγράφονται όσοι έχουν ανάμιξη με μίζες, δεν έχει μείνει πια κανένας στο κόμμα. Αμέσως οι οπαδοί του κόμματος κατέβηκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας και φωνάζοντας «Να ‘τος, να ‘τος ο πρωθυπουργός».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί πανηγυρίζουν τώρα που δεν έμεινε κανένας στο κόμμα, εκστασιασμένος οπαδός του έδειξε τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις: «20% καταλληλότερος ο Γιώργος. Και 30% ο κανένας; ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΡΕ ΣΕ ΛΕΩ!» εξήγησε και έφυγε τρέχοντας αλαλάζοντας.

Θανάσημος

Υ.Γ. Μετά από παράπονα χιλιάδων αναγνωστών ότι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την είδηση από τα αστεία, από εδώ και εμπρός η είδηση θα είναι με γαλάζια γράμματα. Εάν και αυτό δεν δουλέψει, τότε πείτε μου και θα βάλω και γέλια κονσέρβα στο τέλος των αστείων :)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου