Τετάρτη, Ιουλίου 02, 2008

Οχτάχρονοι

Δημόσια συζήτηση στο Κοινοβούλιο της Σουηδίας προκάλεσε ένα 8χρονο αγόρι γιατί δεν κάλεσε δυο συμμαθητές του στο πάρτι των γενεθλίων του. Το σχολείο του παιδιού ανακοίνωσε ότι ο 8χρονος παραβίασε τα δικαιώματα των δύο παιδιών και κατήγγειλε το γεγονός στο σουηδικό κοινοβούλιο.

Επιτέλους και μια είδηση από τα πολιτισμένα μέρη του κόσμου.

Σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας εξήγησε την θέση της κυβέρνησης στο πρόβλημα: «Ο 8χρονος έπρεπε να καλέσει όλους τους συμμαθητές του στο πάρτι του» είπε. «Εάν ήταν να καλούμε όποιον θέλουμε στα πάρτι, τότε εμάς ποιος θα μας καλούσε;»

Θέση στο θέμα αποφάσισε να πάρει και το ΠΑΣΟΚ, μιας που ο αρχηγός του είχε κάποτε διατελέσει οδοκαθαριστής στη Σουηδία: «Καλά θα κάνει επιτέλους η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να σταματήσει να κρύβεται και να μας πει πια είναι η θέση της για τα πάρτι των 8χρονων. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πάντοτε να μας έρχονται η λύσεις από το εξωτερικό. Επιτέλους! Έχουμε κι εμείς τα δικά μας πάρτι».

Όπως είναι φυσικό, η δήλωση αυτή προκάλεσε νέο κύμα εσωστρέφειας στο κίνημα:

1) Ο Σημίτης απέστειλε επιστολή στον Γιώργο στην οποία έγραφε ότι τα πάρτι κοστίζουν χωρίς να συνεισφέρουν τίποτα πρακτικό και ως εκ τούτου αντί να ενθαρρύνουμε την συμμετοχή σε αυτά, προτιμότερο είναι να αποθαρρύνουμε την διοργάνωση τους.

2) Ο Γιώργος τσαντίστηκε και διέγραψε τον Σημίτη από το κόμμα. Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τον έχει ήδη διαγράψει μια φορά, ο αρχηγός του κινήματος απάντησε: «Ας σταματήσει να μου στέλνει επιστολές κι εγώ θα σταματήσω να τον διαγράφω».

3) Ο Βενιζέλος προθυμοποιήθηκε να μεσολαβήσει για να τα βρει ο 8χρονος με τους συμμαθητές που δεν κάλεσε στο πάρτι.

4) Ο Χρυσοχοϊδης πρότεινε να αλλάξουν τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ. «Μα τι σχέση έχει αυτό τώρα;» τον ρωτήσαμε. «Γιατί, εγώ τι σχέση έχω με το ΠΑΣΟΚ;» απάντησε. Το ενδιαφέρον της για τον σχεδιασμό των καινούργιων συμβόλων εξέφρασε η βρετανική εταιρεία που πήρε 1,200,000 ευρώ για να σχεδιάσει τα τρία (3) σήματα της κρατικής τηλεόρασης. «Μας ενδιαφέρει η Ελληνική αγορά» εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Πιστεύουμε ότι έχουμε κατανοήσει την τοπική νοοτροπία και μπορούμε άνετα να συνεργαστούμε με τους ιθαγενείς» κατέληξε.

Από την άλλη μεριά, ανάμεικτες ήταν οι αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων.

1) Ο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε ότι οι 8χρονοι έχουν κάθε δικαίωμα να μην καλούν αλβανούς, μαύρους, γκέι, μουσουλμάνους και αριστερούς στα πάρτι τους. «Ας μας στείλει ο 8χρονος την διεύθυνση του να του στείλουμε μια ολοκληρωμένη λίστα» δήλωσε ο Άδωνις.

2) Η Παπαρήγα εξήγησε ότι τα πάρτι είναι για τεντιμπόηδες και δεν συνάδουν με τους αγώνες του ρωσικού λαού.

3) Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να εκδώσει ανακοίνωση γιατί οι 2647 τάσεις του δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στο θέμα. Παρ’ όλα αυτά, για να μην πάρει χαμπάρι ο κόσμος το πρόβλημα αποφασίστηκε να βγει ο Τσίπρας στις κάμερες και να χαμογελάσει για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα.

4) Η Νέα Δημοκρατία δήλωσε ότι δεν έχει πάρει παράνομη χρηματοδότηση και έδωσε εντολή στον Βουλγαράκη να κάνει μήνυση στον 8χρονο που δεν τον κάλεσε στο πάρτι του. Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι παράνομες χρηματοδοτήσεις δεν έχουν σχέση με τον 8χρονο, ο κύριος Αντώναρος απάντησε:

«Ε και σε ποιον θέλετε να κάνουμε μήνυση; Στην Ζίμενς;».
«Μα γιατί να κάνετε μήνυση σε κάποιον;» επέμεινε ο δημοσιογράφος.
«Γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη» εξήγησε υπομονετικά ο κύριος Αντώναρος.

Θανάσημος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου