Δευτέρα, Ιουλίου 14, 2008

Κι άλλος Γερμανος???

Διώξεις για 5 κακουργήματα άσκησε η Εισαγγελία για το θέμα της εξαγοράς της εταιρείας "Γερμανός" από την Cosmoste. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΤΕ, κ. Βουρλούμης.

Κατόπιν τούτων, ο υπουργός κ. Αλογοσκούφης δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο:
«Η Cosmote έκανε μία επιχειρηματική κίνηση, η οποία θεώρησε ότι είναι προς όφελός της και προς όφελος του ΟΤΕ. Η κίνηση αυτή δικαιώθηκε από την αγορά και τις εξελίξεις. Παρότι σέβομαι απολύτως τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό αυτής της συγκεκριμένης απόφασης»

Με άλλα λόγια, αφού η κίνηση της Cosmote δικαιώθηκε από την αγορά, τι θέλει και χώνεται τώρα η δικαιοσύνη;

Σωστά. Έχει δίκιο ο κ. Υπουργός. Την αγορά γιατί δεν την κάλεσε ο κ. Ανακριτής να πάρει την άποψη της; Τις εξελίξεις γιατί δεν τις ρώτησε; Μόνο για μίζες και απιστίες ξέρει να ψάχνει; Γιατί δεν κοιτάει ο κ. Εισαγγελέας και λίγο παραδίπλα τι γίνεται στην υπόθεση της Ζίμενς; Τι διάολο πια; Όλα εμείς πρέπει να του τα λέμε;


Η Αγορά δικαιώνει την πώληση του Γερμανού. Φωτογραφία αρχείου

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι ο πρόεδρος του οργανισμού κ. Βουρλούμης θα απομακρυνθεί μόνο εάν διωχθεί προσωπικά και όχι «εκ της θέσεως του». Σωστά. Τι φταιει ο άνθρωπος προσωπικά, εάν η θέση του κάνει ό,τι της καπνίσει;

Είναι προφανές ότι αν φταιει κάποιος, φταιει η SATO.

Μήπως να διωχθεί η θέση; Να στείλουμε άμα είναι κάνα – δυο τεχνίτες, να την πάρουμε απ’ το γραφείο του Βουρλούμη, να την κλείσουμε στο υπόγειο από τώρα, να μην παιδευόμαστε με δίκες και μαλακίες. Να του πάρουμε του ανθρώπου και μια καινούργια θέση, δερμάτινη, να έχει να κάθεται, μην μείνει και όρθιος και βγάλει και κιρσούς στα προσωπικά του πόδια.


Ο υπεύθυνος του σκανδάλου. Μπροστά δεξιά φαίνεται το χειριστήριο με το οποίο έδεινε τις εντολές στον κ. Βουρλούμη

Εδώ και μια εβδομάδα είχαν ασκηθεί διώξεις για το θέμα, αλλά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δεν το έλεγε σε κανέναν και κράταγε καθυστερήσεις, μπας και μπει κανένα γκολ από πουθενά την τελευταία στιγμή και σωθεί το παιχνίδι. Αλλά ο από μηχανής θεός είναι καπαρωμένος τα τελευταία τριάντα χρόνια από τον Καρακατσάνη κι έτσι τελικά η Εισαγγελία αναγκάστηκε να μας το πει.

Στην πραγματικότητα, χάρη μας έκανε η Εισαγγελία που μας το έκρυβε. Για να μας προστατέψει. Σου λεει, αυτοί έχουν τώρα την Ζίμενς κι ασχολούνται. Ας τελειώσει πρώτα εκείνο το σκάνδαλο και μετά τους λέμε και για τον Γερμανό. Μην τους πέσουν μαζεμένα και στεναχωρηθούν.

Το συζήτησε όμως ο κυρ Εισαγγελέας με την γυναίκα του την Μαρικούλα που το είπε στον φούρνο, που το άκουσε η Ελένη, που το είπε τσι Τασούλας, που δουλεύει σε εφημερίδα κι έτσι έγινε η ζημιά.

Γκαντεμιά.



Όταν δημοσιογράφοι μάθανε για τις διώξεις και ρωτήσανε την Εισαγγελία Πρωτοδικών, η Εισαγγελία απάντησε ότι... δεν θυμότανε ακριβώς τα αδικήματα για τα οποία έκανε διώξεις. Ε, λογικό. Τόσες υποθέσεις χειρίζονται οι άνθρωποι, που να τα θυμούνται όλα;

Εκείνα τα κίτρινα χαρτάκια, τα post-it, δεν τα γνωρίζουνε;

Από την άλλη μεριά, όταν οι δημοσιογράφοι καταφέρανε να μάθουν τα αδικήματα, πέσανε επάνω σε ένα άλλο πρόβλημα: Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έλεγε ότι οι διώξεις είναι κατά προσώπων ενώ η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έλεγε ότι οι διώξεις είναι έτσι, γενικά, για να έχουμε να ασχολούμαστε.

Τελικά αποδείχθηκε ότι οι πρωτοδίκες τα ήξεραν καλύτερα ενώ στον Άρειο Πάγο από τότε που καταδικάσανε τον Σωκράτη τους έχει πάρει η κάτω βόλτα και κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο.

Έτσι λοιπόν μας αποκαλύφθηκε από τώρα και το επίπεδο στο οποίο θα αθωωθούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση: Θα καταδικαστούν πρωτοδίκως και θα αθωωθούν στον Άρειο Πάγο. Συγνώμη δηλαδή, αλλά αυτό δεν ήταν καθόλου ευγενικό. Τώρα η υπόθεση έχασε τελείως την αγωνία της.

Το ΠΑΣΟΚ δήλωσε «δικαιωμένο» από τις εξελίξεις. «Επιτέλους!» Λένε οι ΠΑΣΟΚΟΙ μεταξύ τους. «Να κι ένα σκάνδαλο που δεν το κάναμε εμείς! Τώρα μπορούμε να ξαναγίνουμε κυβέρνηση…»

Θανάσημος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου