Τετάρτη, Ιουλίου 23, 2008

Συνελήφθη ο Ράντοβαν Κάρατζιτς!

Τον πιάσανε σε ένα λεωφορείο, την ώρα που πήγαινε στην δουλειά του. Δούλευε σε μια ιατρική κλινική ως εναλλακτικός γιατρός και κυκλοφορούσε μεταμφιεσμένος για να μην τον αναγνωρίζουν.


Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς μεταμφιεσμένος

Άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου: «Είναι μια δικαίωση» δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Εδώ και τόσα χρόνια φωνάζουμε ότι οι εναλλακτικοί γιατροί είναι χασάπηδες. Επιτέλους, τώρα έχουμε και αποδείξεις».

Ανάστατοι και οι γείτονες του: «Είναι απίστευτο!» είπε η σπιτονοικοκυρά του. «Και ήταν τόσο καλός άνθρωπος! Ποτέ δεν είχε δώσει αφορμή. Πάντα πλήρωνε τα ενοίκια στην ώρα του και όσο ζούσε στην πολυκατοικία δεν είχε σφάξει ούτε έναν».

Ο Γραμματέας του ΟΗΕ ήταν ενθουσιασμένος! «Μου αρέσει να βλέπω τους εγκληματίες να οδηγούνται ένας- ένας στην δικαιοσύνη» δήλωσε. «Τώρα μας απομένει να συλλάβουμε την Μαντλίν Ολμπράιτ και τον Μπιλ Κλίντον, που βομβάρδιζαν την χώρα με βόμβες ουρανίου. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ασκούν το επάγγελμα του οδοντίατρου» κατέληξε.


H Ολμπράιτ (μεταμφιεσμένη, αριστερά) αξιοποιεί την τεχνογνωσία της από τα Βαλκάνια στο καινούργιο της επάγγελμα

Από την άλλη μεριά, έξαλλο είναι το ΚΚΕ: «Συλλαμβάνουν τον έναν κομμουνιστή μετά τον άλλον! Απαράδεκτο! Έτσι όπως πάνε, σε λίγο θα μείνουμε λιγότεροι από 100» δήλωσε η κ. Παπαρήγα και συμπλήρωσε. «Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει άμεσα. Πως να το πω πιο καθαρά; Οι κομμουνιστές είναι ΚΑΛΟΙ. Απορώ δηλαδή. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε; Επειδή έσφαξε μερικούς χιλιάδες ανθρώπους; E, και; Ο Στάλιν έσφαξε περισσότερους! Είδατε κανέναν να συλλαμβάνει τον Στάλιν; Όχι! Γιατί; Μα, επειδή ήταν κομμουνιστής, φυσικά!»

Με την κ. Παπαρήγα συμφώνησε ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος της Σερβίας κ. Βούτσιτς. Ο οποίος δήλωσε ότι «η σύλληψη του κ. Κάρατζιτς θα οδηγήσει στον αφανισμό της Σερβίας». Λογική η σκέψη του κ. Βούτσιτς. Εκατομμύρια Σέρβοι προβλέπεται να πεθάνουν τώρα που θα σταματήσει να τους παρέχει τις ιατρικές του υπηρεσίες ο κ. Κάρατζιτς,.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε ανακοίνωση γιατί ακόμα ασχολείται με την ανακοίνωση που έπρεπε να είχε βγάλει για τις σφαγές της Κίνας στο Θιβέτ, πριν από μερικούς μήνες.

Μέσα στο γενικό χαμό, να ‘σου και ο Σολάνα. Ο οποίος Σολάνα είναι «υπουργός εξωτερικών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το Διεθνές Δικαστήριο. Ήταν όμως διοικητής του ΝΑΤΟ όταν βομβαρδίζανε την Σερβία με τις βόμβες ουρανίου που λέγαμε. Ως εκ τούτου, δήλωσε ότι εγγυάται μια δίκαιη δίκη στον κ. Κάρατζιτς.

Έτσι ηρέμησε και ο κ. Κάρατζιτς που ανησυχούσε ότι θα τον αδικήσουν.

Εν τω μεταξύ, πανικός επικρατούσε στο Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου:

«Ποιος είναι αυτός ρε παιδιά;» ρώταγε ο Μπους τους συνεργάτες του
«Κακός κ. Πρόεδρε. Κακός» του απαντάγανε.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου είχε ως εξής: «Χαιρετίζουμε την σύλληψη και παραπομπή του κ. Κάρατζιτς και εγγυόμαστε ότι θα έχει μια δίκαιη δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο ως γνωστόν δεν αναγνωρίζουμε».

Θανάσημος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου