Παρασκευή, Ιουλίου 04, 2008

Αδιάβατες οι φυλακές Διαβατών

Οι Δικαστικές φυλακές Διαβατών έχουν γεμίσει τόσο πολύ που βάζουν έξι και επτά κρατούμενους σε κελιά για δύο...

Τώρα καταλαβαίνω γιατί αρχειοθετούνται όλα τα μεγάλα σκάνδαλα: Δεν έχουν χώρο οι φυλακές.

Το θέμα έγινε γνωστό όταν κάτοικοι της περιοχής τηλεφωνήσανε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και παραπονεθήκανε:

«Η κατάσταση έχει γίνει πλέον αφόρητη» είπε κάτοικος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Κάθε τρεις και λίγο, τους πέφτει κι ένας κρατούμενος από το παράθυρο, ακριβώς πάνω στο μπαλκόνι μου! Ορίστε, κοιτάξτε εδώ! Πάνε τα γεράνια μου, καταστράφηκανε. Έπεσε επάνω τους ένας βιαστής. Εδώ δείτε, εδώ! Η σεζ λόνγκ! Κομμάτια! Της έπεσε ένας δολοφόνος. Απαράδεκτα πράγματα...» κατέληξε.

«Εμένα εκεί που έκανα βόλτα το μωρό, μου έπεσε ένας πορτοφολάκιας επάνω στο καροτσάκι!» πετάχτηκε από δίπλα του μια γειτόνισσα. «Πάει το μωρό! Απο την μια στιγμή στην άλλη! Δύο χρόνια ακόμα και θα το έβγαζα στα φανάρια. Τώρα πρέπει να ξεκινήσω πάλι απ' την αρχή...» κατέληξε.

Την κατάσταση προσπάθησε να εξηγήσει ο διευθυντής των φυλακών:

«Κοιτάξτε, βεβαίως και υπάρχει πρόβλημα. Ακόμα κι εμείς δυσκολευόμαστε να κάνουμε την δουλειά μας με τόση πολυκοσμία. Κατ’ αρχήν, έχουμε το πρόβλημα των κατά λάθος βιασμών. Διότι σκέφτεται κάποιος την γυναίκα του, για παράδειγμα, του έρχεται στύση και με τόσο στριμωξίδι εκεί μέσα αυξάνονται οι πιθανότητες να μπει κατά λάθος στον μπροστινό του. Μεγάλο πρόβλημα γιατί ο νόμος δεν προβλέπει βιασμό εξ αμελείας και δεν ξέρουμε πως να το χειριστούμε. Μετά, έχουμε πρόβλημα στην διανομή. Όταν είναι ένα-δυό άτομα στο κελί, είναι εύκολο. Με έξι και εφτά όμως, άντε βρες για ποιον είναι η κοκαίνη, για ποιον το χασίς και για ποιόν αυτά τα καινούργια μπλε χάπια, πως τα λένε... μμμ... μου διαφεύγει τώρα, είναι καινούργιο προϊόν» εξήγησε.

Διαμετρικά αντίθετη ήταν η άποψη του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκη για το θέμα: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις φυλακές» δήλωσε.
«Μα, εδώ πέφτουν από τα παράθυρα!» παρατήρησε δημοσιογράφος.
«Το λύσαμε το θέμα!» του ανταπάντησε ο υπουργός. «Το παραπέμψαμε στην δικαιοσύνη».

Θανάσημος

ΥΓ. Ένας υπόγειος πόλεμος εκτυλίσσεται στο διαδύκτιο! Περισσότερες λεπτομέρειες
εδώ: http://panosz.wordpress.com/2008/07/04/blogs_are_dying/
κι εδώ: http://indictos.wordpress.com/2008/07/03/blogs/
Η θέση μου στο θέμα εδώ: http://panosz.wordpress.com/2008/07/04/blogs_are_dying/#comment-39951

2 σχόλια:

  1. Δεν έχεις άδικο για το είδος του σεξ που συνεπάγεται ο συνωστισμός στα κελιά των φυλακών Διαβατών.
    14 χρόνια πρινμ τα ίδια χάλια. Πήχτρα τα κελιά και λάιβ σεξ σ' αυτά. Αντιγράφω από την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του Ιουνίου 1994:

    ΓΙΑ τροχαίο αδίκημα βρέθηκε στη φυλακή, όπου, μια παγερή νύχτα του Γενάρη 1994, εξαναγκάστηκε να προσφέρει σε βαρυποινίτη, σόου-σεξ, αυνανίζοντας συγκρατούμενό τους. Ο εξαναγκασμός του, τελέσθηκε με ξυλοδαρμό, κακοποίηση και απειλές για επανάληψη, πράγμα, που φοβήθηκε και ο συγκρατούμενος, που υποβλήθηκε σε αυνανισμό, άσχετα αν, μετά το απόλαυσε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Νικ,

    είναι όντως ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο θέμα. Απόδειξη ότι εδώ και τόσες δεκαετίες το Ελληνικό κράτος δεν έχει καταφέρει να το λύσει.

    Δεδομένης όμως της έκτασης που έχει λάβει το φαινόμενο του εξαναγκαστικού αυνανισμού εντός και εκτός φυλακών, νομίζω ότι ήρθε πλέον ο καιρός να διαχωρήσουμε στην Ελλάδα τους μαλάκες σε αυτόβουλους και σε εξαναγκασμένους...

    Θανάσημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή