Παρασκευή, Ιουλίου 18, 2008

Φυλακές για Αγίους Πατέρες (ενίοτε και Μητέρες)

«Ειδικό σωφρονιστήριο κληρικών και μοναχών» ίδρυσε η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως φαίνεται και από τη σχετική επιστολή της Ιεράς Συνόδου προς τους αρμόδιους υπουργούς. Το σωφρονιστήριο θα λειτουργεί σε ένα ορεινό μοναστήρι, στο καταφύγιο της Άνω Δίβρης Ηλείας. Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την ίδρυση του, προκειμένου να μεταφερθεί εκεί ο πρώην μητροπολίτης Αττικής, ο οποίος καταδικάσθηκε πρόσφατα για υπεξαίρεση 280.000 ευρώ από ένα γυναικείο μοναστήρι. Υπενθυμίζεται ότι σε οφσόρ εταιρείες του πρώην μητροπολίτη βρέθηκε το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δραχμών.







Αριστερά, η έδρα της εταιρείας του Μητροπολίτη. Δεξιά, στιγμιότυπο από τη συνέλευση των μετόχων

Κατ' αρχήν, δυο λόγια για την καταδίκη του Μητροπολίτη:

Με συγχωρείτε αλλά δεν μπορώ να καταλάβω: Τι κακό έκανε ο άνθρωπος; Επειδή έφτιαξε δυο - τρεις οφσορ και έβαλε μέσα μερικά δισεκατομμύρια; Συγνώμη, αλλά θα πρέπει επιτέλους να γίνει μια σοβαρή συζήτηση σε αυτή τη χώρα (sic) και να αποφασίσουμε (όλοι μαζί) τι είδους εκκλησία θέλουμε! Θέλουμε μια εκκλησία αρτηριοσκληρωτική, κολλημένη στο Βυζάντιο και στις γιαγιάδες που ρίχνουν πενταροδεκάρες στα παγκάρια ή θέλουμε μια εκκλησία σύγχρονη, με επενδύσεις, καταθέσεις, ομόλογα και οφσόρ; Είναι νομίζω τουλάχιστον υποκριτικό να κατηγορείται η Ορθόδοξη Εκκλησία μας για παλαιοημερολογιτισμό και μόλις κάνει ένα βήμα προς τον εκσυγχρονισμό να την βάζουμε φυλακή. Επιτέλους, λίγο δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα!

Λευτεριά στον Αττικής.

Από την άλλη μεριά, αναφορικά με τις εκκλησιαστικές φυλακές, νομίζω ότι η Ιερά Σύνοδος πολύ σωστά το σκέφτεται το θέμα. Σου λέει, εδώ δεν ξέρεις πια τι μπορεί να σου ξημερώσει. Σήμερα αυτός, αύριο ίσως εμείς. Ιδίως με αυτές τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που φιλανθρωπικά ασχολούμεθα τώρα τελευταία. Ας κάνουμε μια δική μας φυλακή, πριβέ, για καλό και για κακό. Τουλάχιστον, άμα γίνει η στραβή να μην μας ενοχλεί η πλέμπα στις φυλακές των απίστων. Τι δηλαδή; Ίσα να κλέψει μια εκκλησία ένας αλήτης, ίσα ο μητροπολίτης;

Στο Βήμα αναφέρεται ότι " από την πρώτη στιγμή που μεταφέρθηκε στις φυλακές ο ιεράρχης τοποθετήθηκε σε ένα από τα κελιά των πρωτεργατών της δικτατορίας τα οποία διαθέτουν κάποιες «σχετικές ανέσεις», όπως τηλεόραση και ένα μικρό ψυγείο".

Μάλιστα.

Σε άλλες χώρες, όπως λόγου χάρη στην Κολομβία, τα "ειδικά κελιά" τα έχουν οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών. Στην Ελλάδα, οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών τα μοιράζονται με τους πρωτεργάτες της δικτατορίας και τους μητροπολίτες που κλέβουν τα παγκάρια. Αδικία.













Ο παλιός καλός καιρός, όταν δεν υπήρχαν ακόμα έμποροι ναρκωτικών

Στην επιστολή της Ιεράς Συνόδου προς την κυβέρνηση αναφέρεται ότι οι κληρικοί θα μπορούν να μένουν και στα μετόχια της μονής, ενώ θα μπορούν να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και να λειτουργούν ελεύθερα.

Ερώτηση: Θα δίνουν και άφεση αμαρτιών;

«Την ευλογία σου πάτερ, έκλεψα»
«Σε συγχωρώ τέκνον μου»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο και οι ιεράρχες πραγματικά σοκαρίστηκαν όταν διαπίστωσαν ότι στις φυλακές ο μητροπολίτης είχε χάσει την κοιλιά και του είχαν κόψει και το μούσι. «Ε, όχι την κοιλιά και το μούσι!» λέγανε μεταξύ τους. «Αδιανόητα πράγματα! Κάτι πρέπει να κάνουμε».

Μόλις έμαθε το αίτημα για τις Ορθόδοξες φυλακές ο σύνδεσμος φιλάθλων του Ολυμπιακού, απέστειλε κι εκείνος επιστολή στην κυβέρνηση. "Κι εμείς θρησκεία ήμαστε" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του συνδέσμου. "Ζητάμε όλα τα μέλη του συνδέσμου που έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση, να εκτίσουν την ποινή τους σε ειδική πτέρυγα του Καραϊσκάκη από όπου θα μπορούν να βλέπουν τους αγώνες και να εκπληρώνουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα".








(πηγή: http://crazycows.files.wordpress.com/2007/06/xristokokkalis.jpg)

Από την άλλη μεριά, πηγές από το εσωτερικό της εκκλησίας αναφέρουν ότι η Ιεραρχία σκέφτεται επίσης να ζητήσει, για το 95% των Ελλήνων που όπως όλοι γνωρίζουμε είναι αποδεδειγμένα Χριστιανοί Ορθόδοξοι, να μην ισχύει πλέον ο νόμος του Ελληνικού Κράτους αλλά ο Εκκλησιαστικός Χάρτης.
"Πρόκειται για πανάρχαια κείμενα που έχουν δοκιμαστεί στην πράξη και έχουν αποδείξει την αξία τους, προσφέροντας αιώνες σταθερότητας κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα" σχολιάζανε πηγές προσκείμενες στην Ιερά Σύνοδο. "Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε τους νεοτερισμούς και να επιστρέψουμε στην αγκαλιά της Μητέρας Εκκλησίας".

Όπως είναι φυσικό, θετικά βλέπει το αίτημα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης.

Θανάσημος

5 σχόλια:

  1. Όπως μόλις πληροφορήθηκα Θανάσημέ μου, τα ορθόδοξα σωφρονιστήρια θα οικοδομηθούν με μέρος των κεφαλαίων που υπεξαίρεσαν οι ιεράρχες από τα ποίμνιά τους. Οι ίδιοι μάλιστα ήταν που πρότειναν τη ρύθμιση αυτή.
    Φροντίζαμε για τα στερνά μας, είπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που το σκέφτομαι πάντως, διαπιστώνω πραγματικά πόσο αχάριστοι ήμαστε σε αυτή τη χώρα. Στο εξωτερικό η εκκλησία τους πηδάει τα παιδιά! Κι εμείς κάνουμε έτσι για μερικά ψωροεκατομμύρια; Ντροπής πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια. Σε λίγο θα ανακαλύψουν στα ιερά κείμενη την "ιερή κόλαση" αποκλειστικά για ιερωμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χα χα! Καλό!

    Αρκεί να υπάρχει πιθανότητα επιδότησης από ευρωπαϊκό πρόγραμμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή